Izvor: Beta, 27.Okt.2021, 15:21

Pošta obeležila 140 godina srpsko-američkih diplomatskih odnosa

Pošta Srbije obeležila je danas jubilej - 140 godina srpsko-američkih diplomatskih odnosa, emisijom prigodnih poštanskih maraka koja ukazuje na bogato diplomatsko nasledje koje veže dve zemlje.Ovom prilikom v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević, uručio je ambasadoru Entoniju Godfriju specijalni poklon ove filatelističke edicije za predsednika SAD Džoa Bajdena.Djordjević je izjavio je da to Javno preduzeće nastavlja da bude društveno odgovorno, i kada je politika Vlade i predsednika u pitanju, ali i Ministarstva spoljnih poslova."Nastavljamo da tu politiku sprovodimo na jedan drugačiji način, sa jasnom porukom da je Srbija prijateljska zemlja koja ima veliki broj prijatelja medju kojima su i SAD, sa kojima smo imali i padova i uspona, ali uspona mnogo više", naglasio je Djordjević.On je rekao da veruje da će ova poštanka marka doći u ruke predsednika SAD-a i biti jasna poruka da Srbija jeste prijateljska zemlja."Naša zemlja oseća da danas postoji jedan drugačiji odnos i podrška SAD-a na evropskom putu i na svemu onome što zejednički radimo. Želeli smo da napravimo put kroz budućnost i da pošaljemo jasnu poruku da ćemo na tom putu od sada biti zajedno. Pošta Srbije je neko ko stoji zajedno sa Srbijom i SAD-om, a verujem da će u godinama pred nama to ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Pošta obeležila 140 godina srpsko-američkih diplomatskih odnosa

Izvor: Danas, 27.Okt.2021

Pošta Srbije obeležila je danas jubilej - 140 godina srpsko-američkih diplomatskih odnosa, emisijom prigodnih poštanskih maraka koja ukazuje na bogato diplomatsko nasledje koje veže dve zemlje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.