Pošta Srbije izdala prigodne marke u čast 60 godina diplomatskih odnosa izmedju Srbije i ...

Izvor: Beta, 04.Jul.2022, 13:23

Pošta Srbije izdala prigodne marke u čast 60 godina diplomatskih odnosa izmedju Srbije i ...

Pošta Srbije izdala je danas prigodne marke i otvorila izložbu slika srpsko-alžirskog umetnika Adela Faresa u čast 60 godina diplomatsklih odnosa Srbije i Alžira."U okolnostima kada Alžir slavi 60 godina, kao zemlja koja je naš prijatelj, Pošta štampa ovakvu prigodnu marku. Mi možemo da potvrdimo veliko čelično prijateljstvo naše dve zemlje. Trudićemo se da prijateljstvo bude još čvršće", rekao je v.d. direktora Pošta Srbije Zoran Djordjević.On je istakao da je siguran da je srpska borba za nezavisnost Alžira bila ispravna jer je ta zemlja danas jedna od najrazvijenijih na afričkom kontinentu i da je "veliki saradnik Srbije u teškim vremenima"."Brojni pojedinci iz naše zemlje, kao što je snimatelj Stevan Čabudović, pružili su važnu podršku pravoj borbi alžirskog naroda za nezavisnost. Posebne veze naših naroda tako iskovane u epohama teške i turbulentne borbe za nezavisnost i suverenost nastavljaju se u savremeno doba uz izazove 21. veka", rekao je pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije Milan Milanović.Ambasador Alžira Fatah Mahraz rekao je na otvaranju izložbe u PTT muzeju da umetnik Fares i njegova izložba predstavljaju savršen primer dve kulture kao i da izložba simbolizuje duboko prijateljstvo izmedju dve zemlje.Prvi diplomatski odnosi izmedju Srbije i Alžira uspostavljeni su 1. jula 1962. godine, a Jugoslavija je bila ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pošta Srbije izdala prigodne markice u čast 60 godina diplomatskih odnosa izmedju dve zemlje

Izvor: Beta Video, 04.Jul.2022

BEOGRAD - Pošta Srbije izdala je danas prigodne markice i otvorila izložbu slika srpsko-alžirskog umetnika Adela Faresa u čast 60 godina diplomatsklih odnosa izmedju dve zemlje.(pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Djordjević: Alžir je veliki saradnik Srbije u teškim vremenima

Izvor: Beta Video, 04.Jul.2022

BEOGRAD - V.D. diretkor Pošta Srbije Zoran Djordjević je istakao da je siguran da je srpska borba za nezavisnost Alžira bila ispravna jer je ta zemlja danas jedna od najrazvijenijih na afričkom kontinentu i da je `` veliki saradnik Srbije u teškim vremenima``. (CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.