Post kovid simptomi traju i do pola godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 10:47

Post kovid simptomi traju i do pola godine

Kod pojedinаca, koji su preležali kovid 19, borba sa posledicama infekcije može da traje nedeljama pa čak i do pola godine. Otežano funkcionisanje kardiovaskularnog sistema, malaksalost, povraćanje, glavobolja, loša koncentracija i zaboravljanje - neki su od simptoma koji se javljaju i nakon preležane bolesti, upozoravaju lekari.

Četiri nedelje posle infekcije a nekad i do šest meseci, nekadašnji kovid pacijenti osećaju neke od ovih simptoma i javljaju se lekaru. Ovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << simptomi nisu izraženi samo kod obolelih koji su bili hospitalizovani", kaže direktorka Opšte bolnice u Senti, Beata Čaki za RTV.

Izabrani lekari mogu da zakažu građanima koji osećaju neke od post kovid simptoma, pregled kod lekara specijaliste, koji će dalje odrediti tok lečenja.

Dr Čaki je još jednom apelovala na sve da se vakcinišu, danas  je u Senti moguća vakcinacija bez prethodne prjave samo uz poziv Doma zdravlja. Na raspolaganju su Fajzer i vakcina Sputnjik Ve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.