Poslušajte kako biste zvučali na drugim planetama (VIDEO)

Izvor: S media, 08.Apr.2012, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslušajte kako biste zvučali na drugim planetama (VIDEO)

Zvuci drugih svetova nisu nikada zabeleženi, međutim, Tim Leighton i njegov tim sa Univerziteta Sautemton u Velikoj Britaniji su kreirali simulacije zahvaljujući kojima možemo da čujemo kako bi ljudski glas ili voda zvučali na planetima poput Marsa, Venere ili Titana.

Ovo je najtiše mesto na Zemlji! (VIDEO)

Solarni tornado pet puta veći od Zemlje (VIDEO)

Otkrivena pravougaona galaksija

U videu možete da čujete šum vodopada, tutnjavu grmljavine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i ljudski glas u različitim atmosferama. U svojoj simulaciji tim se koristio fizikalnim modelima.

'Na Veneri je atmosfera gust tako da bi glasne žice koje na Zemlji brzo vibriraju bile usporene', kazao je Leighton i dodao: 'Rezultat je takav da glas zvuči puno dublje.'

Osim što utiču na frekvenciju glasnih žica, različite atmosfere određuju i brzinu zvuka. Na Veneri on putuje brže pa se i jeka kroz dušnik kreće brže. To može zbuniti slušaoca kojem se čini da osoba ima kraći dušnik, odnosno da je znatno manja.

Zvuk poslušajte OVDE

(T portal)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

"Prašnjavi đavo": Pogledajte tornado na Marsu visok 20 kilometara

Izvor: Blic, 08.Apr.2012

Izviđački orbiter agencije NASA zabeležio je fotografiju zapanjujućeg tornada koji je besneo na Marsu. To još jednom potvrđuje da su snažne oluje koje nose sve pred sobom uobičajene i na drugim planetama osim Zemlje...Kamera izviđačkog orbitera koji se 10. marta spustio na površinu Marsa zabeležila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.