Izvor: S media, 26.Jun.2012, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslovne žene sve mršavije

Najnovija studija sprovedena u Velikoj Britaniji i Australiji, došla je do rezultata kako su uspešne žene jedina socijalna grupa koja je izgubila na težini u poslednjih 15 godina.

Šta radnike čini srećnim

Koliko je važan biznis plan?

Zašto je noćni rad posebno opasan za žene

Ovakvi pokazatelji, ističu istraživači, i ne treba da čude, budući da se zna kako se kod žena gleda njihov izgled više nego njihove sposobnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i ambicije da posao obavljaju bolje od muških kolega.

"Izgled je u našem društvu najbitniji atribut za žene,pa one sa viškom kilograma imaju ozbiljan hendikep u poslovnom svetu", istakao je profesor medicinske psihologije sa univerziteta u Lidsu Endrju Hil.

Advokat Helen Džekson ističe kako njene gojaznije muške kolege nemaju nikakvih problema u svom poslu, dok to nije slučaj sa advokaticama.

"Pritisak na žene je u tom smislu veliki i one su danas robovi svog izgleda više nego ikad", kazala je ona.

Izvor:bizlife.rs foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Poslovne žene sve mršavije

Izvor: Capital.ba, 27.Jun.2012, 09:37

LONDON, Uspješne poslovne žene koje obavljaju ključne funkcije u pravnom sistemu, medicini i biznisu postaju sve mršavije.   Najnovija studija sprovedena u Velikoj Britaniji i Australiji, došla je do rezultata ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.