Poslovi u Srbiji do kojih se najbrže dolazi

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2018, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslovi u Srbiji do kojih se najbrže dolazi

Trgovci, IT stručnjaci i mašinci najtraženija su zanimanja u Srbiji, pokazuju podaci sajta Poslovi.infostud.com.

Kategorije poslova u kojima su oglasi najčešće objavljivani od početka godine su trgovina i prodaja, IT, mašinstvo, nešto manje u oblasti ekonomija, administracija.

Najavljeno povećanje subvencija za prerađivačku industriju

"Što se elektrotehnike tiče tražili su se elektroinženjeri, električari, elektromonteri, a kategoriji ekonomija >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << često su raspisivani oglasi za: referente računovodstva, analitičare, menadžere za kontrolu kvaliteta, knjigovođe", navodi se u saopštenju portala Poslovi.infostud.com.

Kada je reč o poslovima iz oblasti mašinstva tražili su se metalurški tehničari, serviseri, izrađivači alata, metaloglodači, autolimari, limari, farbari ali odziv na oglase je bio u proseku ispod 10 prijava.

"Iako se IT oblast vrlo brzo razvija i objavljuje se najveći broj konkursa, na oglase se prijavljuje daleko manji broj kandidata u odnosu na prosečan broj prijava po konkursu, koji je 2017. iznosio oko 76 kandidata. Iz tog razloga se i ova obalst smatra jednom od najdeficitarnijih."

Kako dodaju, najmanji broj prijava poslodavaca stizalo je iz oblasti ugostiteljstva. Kada govorimo o takozvanim deficitarnim pozicijama, odnosno oglasima na koje je stizalo daleko manje prijava od prosečnog broja, prednjače kategorije priprema hrane i ugostiteljstvo. Što se tiče konkretnih pozicija, u prvoj polovini ove godine najteže je bilo zaposliti šefa kuhinje, kuvara, recepcionara, poslastičara, konobara, šankera, pekara.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Rast broja oglasa - najtraženiji trgovci, IT stručnjaci i mašinci

Izvor: B92, 15.Avg.2018

Beograd -- Dosadašnja analiza objavljenih konkursa u 2018. godine pokazuje da je došlo do ozbiljnog porasta broja oglasa na sajtu Poslovi.infostud.com...U prvih pet meseci 2017. godine na sajtu je bilo 10196 aktivnih oglasa, dok je po isteku meseca maja u 2018. bilo objavljeno 13792 što je povećanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.