Izvor: B92, 04.Apr.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslodavci najavljuju proteste

Beograd -- Dok Vlada traži rešenje za ekonomsku krizu, poslodavci najavljuju da će na ulicama vršiti dodatni pritisak na političare da bi ispunili njihove zahteve.

Unija poslodavaca Srbije saopštila je juče da će organizovati proteste ispred zgrade Vlade, ukoliko im država ne nadoknadi štetu nastalu zbog nestašice gasa u januaru. Iz Vlade Srbije poručuju da ne mogu biti odgovorni za nestašicu gasa, jer je to bila posledica "više sile".

Nezadovoljni politikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade u vreme ekonomske krize, u Uniji poslodavaca Srbije već najavljuju da će sa svojim zaposlenima doći u Beograd, gde će ispred zgrade Vlade ostati dok im se ne ispune zahtevi.

Predsednik skupštine UPS-a Nebojša Atanacković za B92 kaže da Vlada očigledno ne preduzima konkretne mere, koje bi pomogle u rešavanju loše situacije u zemlji.

"Unija poslodavaca Srbije se u mnogim detaljima ne slaže sa određenim predlozima Vlade Srbije, a naročito sa tim da se ti predlozi menjaju, tako da praktično još uvek nemamo definitivnu odluku Vlade na koji način misli da utiče na krizu”, poručuje on.

Atanacković dodaje da će oni, ukoliko Vlada uskoro ne obznani konkretne mere za rešavanje krize, morati protestom da skrenu pažnju na svoje probleme.

"Mi ćemo prvo pokušati da saslušamo koje su to mere koje je Vlada predvidela, a da se onda eventualno argumentima suprostavimo tim merama ukoliko smatramo da su one loše za položaj privrednika”, najavio je on.

"Onda posle toga ćemo videti na koji način ćemo reagovati. Najverovatnije osporavanjem tih mera u javnosti i nekim drugim merama koje će biti u tom momentu obelodanjene javnosti”, naveo je Atanacković.

Iz Ministarstva ekonomije saopšteno je da oni nisu ni bili pozvani na sastanak sa Unijom poslodavaca, ali dodaju da su cena gasa i problemi sa snabdevanjem gasom u nadležnosti Ministarstva energetike, Agencije za energetiku i Srbijagasa.

Istovremeno, i predstavnici Saveza samostalnog sindikata Srbije su najavili da će organizovati proteste i štrajkove, zbog najavljenih vladinih mera za borbu protiv ekonomske krize, koje su na štetu radnika. Prvo okupljanje planirano je za 29. april.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.