Poslodavac od vas očekuje da budete...

Izvor: S media, 11.Apr.2012, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslodavac od vas očekuje da budete...

Vašeg poslodavca zanima samo jedno na intervjuu za posao: "Kakve koristi ja imam od njega/nje?"

Gubite li vreme volontirajući?

Oni su sami sebi stvorili radno mesto! Možete i vi

Vaš budući poslodavac želi da zna: na koji način će lično prosperirati zapošljavajući vas, po čemu ste za njega posebni, da li je to što govorite istina. Svaki zaposleni je nekada bio u situaciji da prepozna ovakav stav na razgovoru za posao. Ostaje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pitanje - šta poslodavci tačno žele? Osobine za kojima poslodavci najviše tragaju su:

1. Inteligencija. Pod inteligencijom na radnom mestu se podrazumeva sposobnost organizovanja, planiranja, postavljanja prioriteta, najbržeg i najefikasnijeg načina rešavanja problema. Od vas se očekuje zdrav razum i sposobnost hvatanja u koštac sa svakodnevnim izazovima.

2. Liderske sposobnosti. Biti lider znači prihvatiti odgovornost za ono što radite kao i mogućnost pravljenja grešaka. Za prave lidere ne postoje izgovori.

3. Dopadljivost. Poslodavci vole druželjubive i drage ljude. Takvi ljudi lako funkcionišu u okviru tima i šire pozitivnu energiju.

4. Kompetentnost. Biti kompetentan je izuzetno važno za uspeh kako pojedinca tako i čitave firme. Najjednostavnije rečeno kompetentna osoba je ona koja zna kako treba odraditi posao.

5. Hrabrost. Preuzimanje rizika kada je to potrebno. Prihvatanje izazova oberučke. To je ono što se traži.

*Ukoliko želite da se istaknete na razgovoru za posao ne radite to ovako. Ne zaboravite da je posao najbolje tražiti sa osmehom na licu.

(M.M. foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.