Poslednji udarac za najmlađu milijarderku, prevarantkinju

Izvor: B92, 17.Mar.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji udarac za najmlađu milijarderku, prevarantkinju

Do nedavno najmlađa milijarderka na svetu sada je „teška“ nula dolara i morala je da se nagodi kako bi izbegla zatvor.

Elizabet Holms postigla je nagodbu i sada je jasna budućnost njene kompanije Teranos i navodno, revolucionarnog načina otkrivanja bolesti iz jedne kapi krvi kojom se Holmsova proslavila.

Elizabet više neće moći da kontroliše kompaniju i biće kažnjena sa 500.000 dolara.

Ne samo da je „naduvala“ mogućnosti svog medicinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkrića, Holmsova je lagala i o tome kako njene proizvode koristi američka vojska u Avganistanu.

Zaradu od preko 700 miliona dolara Holms je zaradila prevarom, ali otkako je otkrivena prevara, njeno carstvo se raspalo, zatvorila je laboratorije i podelila stotine otkaza.

Podignuta je optužnica i protiv nje i protiv predsednika kompanije Rameš. Njih dvoje su, navodi se, svesno obmanjivali javnost, investitore i korisnike o mogućnostima tehnologije, zaradi i načinu poslovanja kompanije.

Njen poslednji tvit bio je 2015. godine, i jasno je kako je poslednji udarac ne samo njoj, već i kompaniji.

„Uspeh nije rezultat spontanog zapaljivanja, morate sami sebe da zapalite kako biste bili sigurni da ćete da uspete“, rekla je ona te 2015. kada je bila na vrhu slave.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.