Ističe rok za obavezno zapošljavanje invalida

Izvor: S media, 24.Maj.2010, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističe rok za obavezno zapošljavanje invalida

Poslodavcima u Srbiji danas ističe zakonski rok od godinu dana u kojem su bili obavezni da zaposle odredjeni broj osoba sa invaliditetom ili da utvrde da imaju odgovarajući broj zaposlenih sa invaliditetom.

Zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom, koji je stupio na snagu 23. maja 2009. godine, propisan je rok od godinu dana za početak njegove primene.

Poslodavci traže da se primena tog zakona odloži za još šest meseci, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << jer nisu na vreme objavljena potrebna podzakonska akta. Nedostaje još jedan pravilnik na osnovu kojeg će komisija, koju će zajedno formirati Fond PIO i Nacionalna služba za zapošljavanje, utvrdjivati procenat invaliditeta.

Svaki poslodavac koji ima više od 20 radnika obvezan je da zaposleni najmanje jednu osobu sa invaliditetom.

Poslodavac koji ima izmedju 20 i 49 zaposlenih dužan je da ima zaposlenu jednu osobu sa invaliditetom, a ako zapošljava više od 50 radnika dužan je da obezbedi radno mesto za najmanje dve osobe sa invaliditetom i na svakih narednih započetih 50 zaposlenih po još jednu.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ističe rok za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2010

BEOGRAD - Poslodavcima u Srbiji danas ističe zakonski rok od godinu dana u kojem su bili obavezni da zaposle određeni broj osoba sa invaliditetom ili da utvrde da imaju odgovarajući broj zaposlenih sa invaliditetom...Zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.