Posle mesec dana putovanja u Srbiju dolazi prvi teretni voz iz Kine

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle mesec dana putovanja u Srbiju dolazi prvi teretni voz iz Kine

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić s kineskim zamenikom ministra trgovine Chenom Kemingom dočekaće prvig teretni voza iz Kine.

Svečanost će se održati na železničkoj stanici Novi Beograd.

Teretni voz dovozi više od 500 tona opreme za izgradnju brze pruge kroz Srbiju, a krenuo je 24. septembra iz kineskog grada Đinana, u provinciji Šangdong.

U ovoj kompoziciji nalazi se oprema koju kineske kompanije CRBC i CCCC koriste za izgradnju brze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pruge od Beograda do Budimpešte.

Razdaljina između tog grada i Beograda je oko 10.500 kilometara, vožnja će trajati 25 dana, a voz prolazi kroz Кinu, Кazahstan, Rusiju, Ukrajinu, Slovačku i Mađarsku, odakle dolazi u Srbiju.

Železnički saobraćaj jedan je od centralnih vidova saobraćaja kineske globalne ekonomske inicijative "Pojas i put", a brza železnička pruga od Beograda do Budimpešte sastavni je deo tog projekta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.