Posle kontrolora leta u štrajku i francuski piloti

Izvor: S media, 27.Feb.2010, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle kontrolora leta u štrajku i francuski piloti

Piloti francuske aviokompanije Er Frans počeli su danas štrajk što bi moglo da poveća haos na francuskim aerodromima pošto već četiri dana štrajkuju kontrolori leta, javio je Radio Frans Internešnal (RFI).

Francuska služba za civilnu avijaciju DGAC očekuje da će se vazdušni saobraćaj normalizovati sutra ujutro.

Četiri manja sindikata pilota Er Fransa su pozvala članove da štrajku od 26. februara do 1. marta, u znak protesta zbog programa te kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za smanjenje troškova na kratkim i srednjim letovima.

Najveći francuski sindikat pilota SNPL ne učestvuje u štrajku pošto je ocenio da je rano za protest.

RFI navodi da se ne očekuje da štrajk pilota dodatno poremeti rad Er Fransa posle štrajka kontrolora leta.

Er Frans je u poslednjem saopštenju naveo da će nastaviti sve letove ne dugim linijama, a da će sa Šarl de Gola poleteti 85 odsto aviona na domaćim i evropskim linijma, a 50 odsto s Orlija.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.