Posle devet meseci Karađorđeva otvorena za saobraćaj u oba smera FOTO

Izvor: B92, 01.Sep.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle devet meseci Karađorđeva otvorena za saobraćaj u oba smera FOTO

Beograd -- Karađorđeva ulica u Beogradu danas je, posle višemesečne rekonstrukcije, otvorena za saobraćaj u oba smera.

Tokom rekonstrukcije urađena je potpuno nova infrastruktura, odnosno, kanalizacija, vodovod i sve ostalo što se radi ispod zemlje.

"Kolovoz je takođe u potpunosti nov, konstrukcija i habajući sloj, a isto važi i za deo ulice kojom saobraćaju tramvaji...Tramvajske baštice su od granitne kocke, a kako je najveći deo fasada već rekonstruisan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred nama je posao na rekonstrukciji trotoara koji se nalazi uz objekte", rekao je glavni urbanista Beograda Marko Stojčić.

On je izjavi elektronskim medijima najavio je da će u naredne dve do tri godine u ulici biti građeni objekti od strane investitora koji su vlasnici parcela.

"Sve to ima smisla jer Karađorđeva sada ima i široku pešačku zonu koja poseduje uslove za razvoj komercijalnih aktivnosti i turizma", rekao je Stojčić.

On je dodao da je u toku rekonstrukcija dela ulice koji se nalazi uz reku, pored pristaništa i naglasio da će po okončanju radova, početkom 2020. godine, to biti jedan od najlepših parkova u Beogradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.