Posle 30 godina: Stižu nove mašine u rudnik Resavica

Izvor: B92, 06.Avg.2019, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 30 godina: Stižu nove mašine u rudnik Resavica

Resavica -- Prvi put posle 30 godina dve nove mašine ući će u podzemnu eksploataciju jamskih rudnika Resavice, najavljuje direktor ovog preduzeća Marko Vuković.

On kaže da je oprema u rudnicima dosta zastarela.

Zbog toga su u toku pregovori sa Ministarstvom i češkom bankom da se sprovede robni kredit od 10 miliona evra kako bi povećali bezbednost, proizvodnju i pozitivno poslovanje.

Vuković podseća da je nedavno potpisan ugovor sa partnerima iz Slovenije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za nabavku dve mašine.

"To je prvi put posle 30 godina da će nešto ući u podzemnu eksploataciju", rekao je direktor Resavice gostujući u Dnevniku RTS-a.

Rudara, kako kaže, uvek fali.

"Nakon ovog kruga socijalnog programa, imaćemo 3.500 zaposlenih, očekujemo da će 217 ljudi otići sada. I dalje je veliko interesovanje, kad god se otvaraju radna mesta dajemo šansu mladima da bi ostali u tim predelima gde opštine žive od rudara i rudnika", kaže Vuković.

Kada je reč o tužbi radnika za smenski rad, direktor navodi da je novac isplaćen. Dodaje da su u toku pregovori oko povezivanja radnog staža.

Dodaje da Resavica, u svakom slučaju, ne može bez pomoći države.

Vuković ukazuje da su kineski investitori zainteresovani za rudnike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.