Poslate inspekcije u hladnjače

Izvor: S media, 29.Jun.2009, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslate inspekcije u hladnjače

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin izjavio je danas da je to ministarstvo poslalo inspekcije u hladnjače koje su snizile otkupnu cenu maline i poručio da će biti kažnjavani svi pokušaji zakidanja na ceni, težini i kvalitetu voća prilikom otkupa.

"Inspekcija je poslata da utvrdi da li je to pokušaj da se poljoprivrednicima obori cena ili je nešto drugo posredi", rekao je Dragin i dodao da inspekcija pažljivo prati šta se dešava u otkupu i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da će kažnjavati sve pokušaje zakidanja na ceni, težini i kvalitetu maline.

Ministar je naglasio da hladnjače moraju da razmišljaju o tome da će im proizvodjači malina biti potrebni i sledeće godine i poručio im da ne pokušavaju da prevare poljoprivrednike.

"Krenula je berba i otkup sa korektnom cenom i neka tako i završi", rekao je Dragin novinarima u sklopu manifestacije "Srbija Prirodno" i istakao da su pojedine hladnjače spustile cenu, pravdajući se lošim kvalitetom malina zbog kišse.

Udruženje proizvodjača malina "Vilamet" iz Arilja organizovalo je juče u tom mestu protestni skup izražavajući nezadovoljstvo ovogodišnjom otkupnom cenom maline.

Predsednik udruženja Dragiša Terzić izjavio je Tanjugu da proizvodjači traže otkupnu cenu od dva evra po kilogramu, ali da će berba tog voća koja je trenutno u punom jeku, biti nastavljena pošto su malinari uložili mnogo sredstava u proizvodnju.

Trenutna otkupna cena je oko 100 dinara po kilogramu.

Terzić je upozorio da će, ukoliko po završetku berbe ne bude ponudjena otkupna cena koju proizvodjači traže, oni organizovati proteste ispred hladnjača i na taj način blokirati izvoz.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.