Poskupljuje struja: Francuzi će od avgusta morati da izdvoje 13 evra više

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 19:38

Poskupljuje struja: Francuzi će od avgusta morati da izdvoje 13 evra više

Francuska vlada odlučila je da od 1. avgusta podigne regulisane cene električne energije za domaćinstva za 10 odsto, preneo je francuski list Lez eko.

Kako se navodi na sajtu lesechos.fr, vlada Francuske je u ponedeljak uveče sazvala Viši energetski savet da se konsultuje sa njim o ovoj temi, što je autor članka označio za "puku formalnost".

Povećanje od 10 odsto odnosiće se na sva domaćinstva i veoma mala preduzeća (zanatlije) sa brojilom manje snage. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Za njih će to predstavljati prosečan dodatni trošak od nešto više od 150 evra godišnje (13 evra mesečno).

Prosečan račun za struju, koji je danas oko 1.700 evra, će iznositi nešto više od 1.850 evra.

U maju je francuski ministar finansija Bruno Le Mer najavio da će Francuska postepeno ukidati ograničenja na cene električne energije sve do kraja sledeće godine, kada će ona biti sasvim ukinuta, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.