Poskupljuje lokalni poziv u fiksnoj telefoniji

Izvor: Glas javnosti, 11.Maj.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupljuje lokalni poziv u fiksnoj telefoniji

BEOGRAD - Direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) Milan Janković najavio je da će za dva meseca poskupeti cene lokalnog poziva u fiksnoj telefoniji.

"Cena lokalnog poziva na sadašnjem nivou ne može da se zadrži i mora da se poveća", rekao je on na prezentaciji studije "Tržište telekomunikacija u Srbiji u 2011. godini".

Janković je rekao da će Ratel do kraja maja doneti odluke o rebalansu cena u fiksnoj telefoniji kojim će biti rešen "urgentan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << problem" jako niskih cena lokalnih poziva u fiksnoj telefoniji.

"Operateri će onda imati mesec dana da obaveste korisnike o novim cenama", rekao je direktor Ratela Milan Janković.

Cene impulsa u domaćem telefonskom saobraćaju poslednji put su povećane 1. januara 2009. godine za 33 odsto, iako je tada jedini fiksni operater Telekom Srbije bio dobio odobrenje da ih poveća za 100 odsto.

U Srbiji je u 2010. godini, prema podacima Ratela, ukupno bilo 3.110.339 pretplatnika fiksne telefonije, a ukupan prihod od usluga fiksne telefonije bio je 421 milion evra, uz povećanje broja korisnika za dva procentna poena, zbog pojave kompanije Orion kao drugog operatera.

Licencu za fiksnu telefoniju u Srbiji ima i kompanija Telenor.

Kako ističu u Ratelu, odlukama o rebalasu cena koje će biti donete do kraja meseca biće omogućeno i smanjenje cena interneta u Srbiji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.