Poskupljuje gorivo u RS

Izvor: Capital.ba, 12.Apr.2024, 13:21

Poskupljuje gorivo u RS

BANJALUKA – Vlasnici benzinskih pumpi u Republici Srpskoj počeli su povećavati cijene naftnih derivata, a cijena dizela i benzina biće povećana za pet feninga po litri. FOTO: Pixaby Ovo je za Fenu potvrdio predsjednik Grupacije za promet naftnim derivatima pri Privrednoj komori RS Đorđe Savić. “Po ulaznim parametrima, odnosno po nabavnim cijenama iz rafinerija, prognoze su da će ovih dana dizel i benzin ići do 2,75 KM”, kazao je Savić. On navodi da je situacija na tržištu naftnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << derivata unazad šest mjeseci oscilirajuća. “Dakle, nije riječ o ponovnom poskupljenju, jer smo u ranijem periodu imali i pojeftinjenja. Suština je da osciliraju cijene. Da dočaram, to je kao kao dušek na talasima, kako talas raste, rastu i cijene, kako talas pada, padaju i cijene”, objašnjava Savić. On dodaje da naftni distributeri imaju “svojih 25 feninga unutar kojih moraju da prometuju naftne derivate”, jer je odlukom Vlade marža na naftne derivate ograničena. “Ako ne radimo u okviru marži, budemo kažnjeni”, navodi Savić. Akta/Fena Чланак Poskupljuje gorivo u RS се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

U Srpskoj počelo povećanje cijena goriva

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Apr.2024

BANJALUKA - Vlasnici benzinskih pumpi u Republici Srpskoj počeli su povećavati cijene naftnih derivata, a cijena dizela i benzina biće povećana za pet feninga po litri, potvrdio je za "Nezavisne novine" Đorđe Savić, predsjednik Grupacije za promet naftnim derivatima pri Privrednoj komori Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.