Izvor: B92, 22.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupljuje gorivo

Beograd -- Na pumpama Naftne industrije Srbije i kompanije Petrobart AVIA od ponoći će poskupeti gorivo.

Kako je agenciji Beta rečeno u kompaniji za promet naftnih derivata Petrobart AVIA, gorivo će se na njihovim pumpama od ponoći prodavati po ceni većoj u proseku za oko 2,2 dinara po litru. Nova cena motornog i bezolovnog benzina od 95 oktana biće 79,77 dinara po litru, dizel gorivo će koštati 68,34 dinara po litru, a evrodizel će biti skuplji za 2,45 dinara i litar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će koštati 74,65 dinara.

Nove cene goriva, kako naglašavaju u Petrobartu, formirane su na osnovu Pravilnika o formiranju najviših proizvodjačkih cena koji je juče objavljen u Službenom glasniku, koji od ponoći stupa na snagu.

U NIS-u nisu mogli da kažu za Betu koliko će tačno gorivo poskupeti na njihovim pumpama, jer još nisu uradili kalkulaciju, ali naglašavaju da će cene biti više u skladu sa povećanjem akciza, rasta cena sirove nafte i kursa dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.