Izvor: B92, 27.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupljene struje početkom aprila

Beograd -- Ministar rudarstva i energetike kaže da je predviđeno povećanje cene struje od 12 do 14 odsto početkom aprila.

Radomir Naumov je rekao da je to predviđeno planom poslovanja Elektroprivrede Srbije. On je posle sednice Vlade izjavio da će Vlada pravilno odmeriti trenutak i visinu poskupljenja električne energije.

Naumov je kazao i da su doneti osnivački akti o formiranju Javnog preduzeća za proizvodnju, distribuciju i trgovinu električnom energijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Javnog preduzeća za prenos električna energije i upravljane prenosnim sistemom koja će početi sa radom 1. jula ove godine.

"Time se elektropivredni sistem Srbije prilagođava evropskim standardima i onemogućava rasprodaja i rasparčavanje sistema", istako je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.