Poskupeo otkup tovljenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 15:56

Poskupeo otkup tovljenika

Ministarstvo poljoprivrede potvrdilo je danas za FoNet da je početkom nedelje povećana otkupna cena tovnih svinja i da se prema podacima sa terena otkupna cena tovljenika kreće od 150 do 155 dinara po kilogramu bez poreza na dodatu vrednost.

Kako je rečeno, u cilju stabilizacije proizvodnje mesa, tržišta cena, kao i zaštite domaće proizvodnje, u Ministarstvu poljoprivrede je održan niz sastanaka sa relevantnim predstavnicima udruženja odgajivača svinja - Udruženjem odgajivača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svinja Srbije, Agrarnom komorom poljoprivrednih proizvođača Srbije, Saborom proizvođača agroprivrede Srbije i Asocijacijom stočara Srema i Mačve.

"Jedan od zaključaka sastanka je bio i predlog da Republička direkcija za robne rezerve preuzme 15.000 tovnih svinja od odgajivača koji imaju ugovornu obavezu sa direkcijom kako bi se smanjili viškovi na tržištu i time pomoglo odgajivačima svinja. Realizacija ovog predloga je u toku", rečeno je u Ministarstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.