Posao za 700 ljudi: Dolazi jedan od najvećih proizvođača auto-delova

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 15:49

Posao za 700 ljudi: Dolazi jedan od najvećih proizvođača auto-delova

Kompanija "Mubea", jedan od najvećih proizvođača auto delova na svetu, namerava da otvori proizvodni pogon u Prnjavoru.

Pripreme za taj projekt ulaze u završnu fazu jer je ovaj nemački gigant objavio oglas u kome nudi posao za 700 radnika.

Kako prenosi sarajevski portal Kliks da li Mubea dolazi u Prnjavor znaće se krajem jula, jer bi do tada trebalo da budu realizovana dva posla koja su direktno vezana za otvaranje kompanije, a to su zainteresiranost domaće radne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage i ugovor koji treba da potpišu grad Prnjavor i predstavnici kompanije "Mubea" kojim bi se službeno potvrdila saradnja.

Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora, potvrdio je za "Nezavisne novine" da se sa firmom iz Nemačke pregovara više od godinu dana i da razgovori ulaze u završnu fazu.

Predstavnici kompanije "Mubea" prošle godine boravili su u BiH, gde su razmatrali tri potencijalne lokacije za investiciju, a to su Poslovna zona Aleksandrovac u Laktašima, jedna lokacija u Doboju i Poslovna zona Vijaka u Prnjavoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.