Posadio strana semena pa ostao u čudu: Ovo je paradajz FOTO

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 08:33

Posadio strana semena pa ostao u čudu: Ovo je paradajz FOTO

Kada je iz radoznalosti poljoprivrednik Sava Klikovac iz Zete kupio par kesica semena danskog i belgijskog paradajza nije očekivao da će odmah odlično da rode.

Takođe nije očekivao ni da će dobiti izuzetno neobične plodove različitih oblika i veličina.

"Priroda je ovde napravila mala umetnička dela. Nikad nismo videli takav paradajz. Najupečatljiviji je svakako ovaj u obliku koji podseća na srce. Teški su od 500 do 800 grama, tako da jedva dva mogu stati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kilo", kaže za RINU Sava Klikovac.

Nekoliko kesica semena dalo je odličan rod, ali ono što je još važnije odličnog su ukusa.

"Svi koji su probali bili su oduševljeni. Paradajz ovih danskih i belgijskih sorti zaista je fantastičnog i posebnog ukusa. Kesice sam plaćao oko dva ili tri eura, ima ga oko dvadeset vrsta i oko 100 strukova na mom imanju", dodaje Klikovac.

Pošto su veoma dopadljivi na izgled, ovaj zetski domaćin dodaje da još uvek ne zna, da li će ovaj neobični paradajz, danskih i belgijskih sorti završiti kao konzumni ili pak kao dekoracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.