Porez platio džakom kovanica

Izvor: B92, 29.Jan.2013, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porez platio džakom kovanica

Pariz -- Poreske peripetije nisu dozlogrdile samo bogatim i slavnim Francuzima, poput Žerara Depardjea.

Neslaganje, na svoj način, iskazuju i obični građani, kao što je građevinski preduzimač Patrik Fenelon.

Ovaj pedesetogodišnjak iz oblasti Perigor u francuskom departmanu Dordonj se iznervirao zbog penala koji su mu dodati na poresku osnovicu zbog, kako on smatra, formalnog cepidlačenja.

Zato je odlučio da se “osveti” na svoj način, plaćanjem u sitnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novcu.

Bile su mu potrebne tri godine da u kovanicama od 1, 2 i 5 centi sakupi 429 evra, koliko je trebalo da uplati. U tome su mu, kaže, pomagali mnogi žitelji njegovog mesta Surzak, dok im je posrednik bila trafikantkinja.

Fenelon se pred poreskim službenicima pojavio s džakom teškim gotovo 50 kilograma, punog sitnog novca. Inkasanti nisu imali kud, morali su da prime uplatu. Brojali su celo popodne i do kraja dana stigli do 350 evra, da bi konačan račun sveli tek sutradan ujutro.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuz platio porez sa 50 kilograma kovanica

Izvor: Kamatica.com, 29.Jan.2013

Poreske peripetije nisu dozlogrdile samo bogatim i slavnim Francuzima, poput Žerara Depardjea. Neslaganje, na svoj način, iskazuju i obični građani, kao što je građevinski preduzimač Patrik Fenelon..

Nastavak na Kamatica.com...

Porez platio džakom kovanica

Izvor: Cafe.ba, 29.Jan.2013

Poreske peripetije nisu dozlogrdile samo bogatim i slavnim Francuzima, poput Žerara Depardjea.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.