Porez ne znači skuplje razgovore

Izvor: B92, 11.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Porez ne znači skuplje razgovore"

Beograd -- Uvođenje poreza od deset odsto na impulse ne mora da znači da će poskupeti usluge mobilne telefonije, kaže ministarka Jasna Matić.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono Jasna Matić, kaže da će porez biti ukinut čim prođe kriza.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo je rekla da se, posle uvođenja poreza na impulse od 1. juna, veća šteta za telekomunikacije u Srbiji očekuje zbog očekivanog smanjenja investicija i usporavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u širenju mreže operatera.

"Nema sumnje da će to dovesti do usporavanja rasta sektora mobilnih komunikacija", kazala je ona i dodala da sam kvalitet usluga ne bi trebalo da padne, ali ono što će sigurno biti ugroženo je pružanje novih usluga i nabavka novih mobilnih telefona.

Matić je naglasila da je uvođenje poreza, privremena mera Vlade Srbije, koja će biti ukinuta čim dođe do prvih znakova popuštanja krize.

Ona je najavila da će Srbija do kraja godine, uz Telekom Srbije, imati još jednog operatera u fiksnoj telefoniji i dodala da bi 18. maja trebalo da bude otvaranje ponuda za bežičnu CDMA fiksnu telefoniju, koja se najviše koristi u teško pristupačnim naseljima i ruralnim sredinama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.