Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2020, 10:06

Poreska uprava: Porez ne plaćaju jutjuberi, influenseri...

Poreska uprava Srbije pozvala je danas sva fizička lica, koja su propustila da podnesu poreske prijave da to učine, odnosno da obračunaju porez i doprinose sa pripadajućom kamatom i izmire svoje zakonske obaveze, kako bi izbegla prekršajnu odgovornost.

Iz Poreske uprave su istakli da su, na osnovu podataka o uplatama iz inostranstva i njihovim poređenjem sa podnetim poreskim prijavama o obračunatom i plaćenom porezu samooporezivanjem i pripadajućim doprinosima na zaradu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ili drugu vrstu prihoda fizičkog lica kao poreskog obveznika, ustanovili visoku stopu nepoštovanja poreskih propisa i identifikovali ta lica.

"Ovi prihodi ostvaruju se po osnovu pružanja raznih vrsta usluga, a najčešće su to usluge razvoja softvera, prevođenja, držanja časova stranih jezika, promocije, grafičkog dizajna i druge vrste usluga. Nepoštovanje poreskih propisa ustanovljeno je i kod fizičkih lica koja prihode ostvaruju na društvenim mrežama ('jutjuberi', 'influenseri'), internet klađenja i slično, kao i kod lica koja su izdavala sopstvene nepokretnosti do 30 dana ('stan na dan')", precizirano je u saaopštenju.

Istaknuto je da će Poreska uprava nastaviti kontinuirano sprovođenje poreskih kontrola fizičkih lica.

Dodatne informacije mogu se dobiti pozivanjem Кontakt centra na brojeve telefona: 011-33-10-111 ili 0700-700-007 ili neposredno na šalterima "Vaš poreznik" u filijalama Poreske uprave.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Država "udara" na jutjubere, influensere: Platite sami porez pre pokretanja postupka

Izvor: B92, 13.Okt.2020

Beograd -- Fizička lica koja ostvaruju prihode iz inostranstva, a nisu izmirila obaveze vezane za plaćanje poreza i doprinosa na zarade, trebalo bi to sama da urade...Poreska uprava navela je u saopštenju da je na osnovu podataka o uplatama iz inostranstva i njihovim poređenjem sa podnetim poreskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.