Poređenje s Titom - ima razloga

Izvor: B92, 14.Dec.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poređenje s Titom - ima razloga"

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je ponosna na činjenicu da premijera Srbije Aleksandra Vučića primaju najveći državnici sveta.

Mihajlovićeva je gostujući u Vestima B92 kazala da je ponosna na to što premijer Aleksandar Vučić odlazi u zemlje kao što je Nemačka i primaju ga državnici najvećih država sveta, kao i na to što državnici tog ranga dolaze u Srbiju.

Govoreći o predstojećem samitu šefova vlada zemalja centralne i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istočne Evrope i Kine u Beogradu, Mihajlovićeva je kazala da ne smatra da je neumesno porediti diplomatsku aktivnost sadašnje vlade i premijera sa periodom vladavine Josipa Broza Tita i navela da je skup koji se za dva dana održava u Beogradu najveći od Samita nesvrstanih 1977. godine.

"Poslednjih šest meseci nedeljno premijer ima najvažnije susrete sa najznačajnijim državama, ili ide tamo ili oni dolaze ovde", navela je Mihajlovićeva.

Na pitanje šta je to posebno što Srbija ima pa svi dolaze ovde, kazala je da je to naš položaj.

"Imamo jednu stvar vrlo posebnu, naš položaj, Srbija je tačno na liniji istoka i zapada, najbrži put do Evrope je preko Srbije", navela je ona.

Mihajlovićeva je navela da se tokom samita očekuje dogovor sa kineskom delegacijom pre svega o modernizaciji pruge Beograd – Budimpešta, zatim razgovori o industrijskim zonama, ali i Kineskom razvojnom bankom.

Kako je navela, Srbija više ne može da uzima kredite za finansiranje projekata već će pokušati da se sa kineskom stranom dogovori neki drugi model investiranja, poput koncesija ili nekog drugog vida finansiranja.

Potpredsednica Vlade Srbije je navela da se u Srbiji već odvijaju projekti sa kineskim investitorima, koji su rezultat ranijih samita, a u skladu sa odlukom Kine da opredeli 10 milijardi dolara za investicije u ovom regionu.

Od projekata je navela izgradnju mosta Zemun – Borča, investiciju u Termoelketranu Kostolac, kao i učešće kineskih kompanija u izgradnji deonice na Koridoru 11.

Mihajlovićeva je navela da će kineski premijer posle samita u sredu početi zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje se očekuje zaključenje više važnih sporazuma.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ponosna što Vučića prima ceo svet"

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2014

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je ponosna na činjenicu da premijera Srbije Aleksandra Vučića primaju najveći državnici sveta...Mihajlovićeva je gostujući u Vestima B92 kazala da je ponosna na to što premijer Aleksandar Vučić odlazi u zemlje kao što je Nemačka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.