Porastao profit kompanije E.ON

Izvor: B92, 08.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porastao profit kompanije E.ON

Frankfurt -- Najveća nemačka elektroenergetska kompanija E.ON saopštila je da je 2007. ostvarila rast profita od deset odsto.

Vrednost akcija E.ON-a je porasla više od dva odsto, na 124,44 dolara

U saopštenju E.ON-a se navodi da je lani ostvaren profit pre plaćanja kamata i poreza (EBIT) od 9,2 milijarde evra, dok su u isto vreme prihodi, u odnosu na prošlu godinu, porasli sedam odsto, na 68,7 milijardi evra.

Zahvaljujući odličnim rezultatima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 2007 i visokim cenama energenata, vrednost akcija E.ON-a je porasla više od dva odsto, na 124,44 dolara.

Prošle nedelje je ta nemačka kompanija objavila da će prodati svoju elektrodistributivnu mrežu, što će joj omogućiti da se fokusira na proizvodnju struje. E.ON je taj potez preduzeo pošto je Evropska komisija signalizirala da će obustaviti istragu protiv kompanije zbog kršenja evropskog antimonopolskog zakona.

E.ON-ov plan prodaje elektrodistributivne mreže, donesen u svrhu popuštanja pred nastojanjima zvaničnog Brisela da unapredi konkurenciju na tržištu i u cilju lakšeg pristupa elektroenergetskom tržištu EU, naišao je na oštre kritike u Nemačkoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.