Izvor: B92, 07.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porast proizvodnje i izvoza

Beograd -- Industrijska proizvodnja beleži porast od septembra 2003. godine i očekuje se nastavak takvog trenda do kraja godine.

"Ukupna industrijska proizvodnja raste po stopi od 6 do 7 procenata, a naročito se može očekivati rast prehrambene industrije po većoj stopi zbog izuzetno dobrih ovogodišnjih prinosa", rekao je u utorak direktor republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević Kovačević.

On je novinarima rekao da u "dobre vesti" spada i rast izvoza u zemlje Evropske unije. U odnosu na jul prošle godine izvoz je porastao za 23 odsto, a do kraja godine izvoz će se i povećati, jer se samo od izvoza šećera očekuje prihod od oko 100 miliona dolara, precizirao je Kovačević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.