Porasle strane investicije u BIH

Izvor: B92, Beta, 30.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porasle strane investicije u BIH

Sarajevo -- Od početka godine do kraja aprila u Bosnu i Hercegovinu (BIH) slilo se 126,4 miliona evra stranih investicija.

BIH se isplatio imidž zemlje sa povoljnim privrednim ambijentom za ulaganje

To je osam odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavila je Agencija za promociju stranih investicija u BIH (FIPA).

U posmatrana četiri meseca najveći priliv ulaganja iz inostranstva bio je na sektorima proizvodnje i saovraćaja dok su najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulagači bili Austrija sa 35,7 miliona evra i Slovenija sa 16,1 milion.

FIPA je istakla da, s obzirom na stanje svetske ekonomije, strana ulaganja za četiri meseca ove godine obećavaju, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Takođe Agencija ocenjuje da su nastojanja da se BIH prikaže svetskoj javnosti kao zemlja sa povoljnim okruženjem za ulaganja dala rezultate.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porast stranih investicija

Izvor: Capital.ba, 29.Apr.2009, 19:37

SARAJEVO,  U prva četiri mjeseca ove godine, uprkos svjetskoj ekonomskoj krizi, evidentiran je porast priliva direktnih stranih ulaganja u BiH, koja iznose 126.419.578 evra. Agencija za promociju stranih investicija BiH /FIPA/ saopštila je danas da su najveći evidentirani ulagači za prva četiri...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.