Porasla prosečna plata u Srpskoj: Najbolje plaćeni radnici u osiguranju

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 15:31

Porasla prosečna plata u Srpskoj: Najbolje plaćeni radnici u osiguranju

Prosečna plata u Srpskoj u maju 501 evro

Prosečna mesečna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u maju 2021. godine iznosila je 981 KM (501 evro), dok je prosečna bruto zarada u tom mesecu iznosila 1.524 KM (779 evra).

Prosečna majska neto plata u odnosu na isti mesec prošle godine nominalno porasla za 3,3 posto, a realno za 1,8 procenata, dok je u odnosu na april ove 2021. bila nominalno veća za 0,4, a realno za 0,2 odsto, prenosi portal biznisinfo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Najviša prosečna neto zarada isplaćena je maju u finansijskoj i delatnosti osiguranja i iznosila je 1.515 KM (774,6 evra), a najniža delatnosti pružanja smeštaja, pripreme i posluživanja hrane, hotelijerstvu i ugostiteljstvu, 690 KM (oko 353 evra).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.