Popović: Odlična ekonomska saradnja sa Bugarskom

Izvor: RTS, 20.Jun.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Odlična ekonomska saradnja sa Bugarskom

Srbija ima odličnu ekonomsku saradnju sa Bugarskom, istakao je ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji je u Sofiji razgovarao sa bugarskim ministrom ekonomije Emilom Karanikolovim.
Nenad Popović je preneo da je na sastanku dogovoreno da u novembru, u Bugarskoj, bude održana nova sednica Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju dve zemlje.

"Zaista želimo da postavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << temelje za buduću ekonomsku saradnju Srbije i Bugarske, a pogotovo u oblasti IT tehnologija, inovacija i digitalizacije, jer tu leži najveći potencijal za rast ekonomske saradnje Srbije i Bugarske", rekao je Popović za Tanjug.
Kako je istakao, postoji obostrana ogromna želja da se spoje šrpski i bugarski šampioni u inovacijama i digitalizaiji, kako bi zajedno radili i svoje ideje, rešenja i proizvode plasirali i na treća tržišta.
Popović je dodao da je sa bugarskim ministrom razgovarao i o drugim važnim temama, energetici, zdravstvu, socijalnim pitanjima, što će sve biti tema Mešovitog komiteta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.