Popović: Biće nam mnogo lakši put ka evropskim integracijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2021, 15:14

Popović: Biće nam mnogo lakši put ka evropskim integracijama

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da će put Srbije ka evropskim integracijama sada biti mnogo lakši nakon što je dobila pozitivno mišljenje Venecijanske komisije Saveta Evrope o Predlogu ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa.

"Najbitnije je da smo u ovom Predlogu primenili sve ono što su iz Venecijanske Komisije davali kao predloge i sugestije, u skladu sa njihovim pravilima. To je jedan o prvih koraka u usklađivanju našeg pravnog sistema sa evrospkim sistemom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i najvažniji korak u postizanju našeg krajnjeg cilja, a to je vladavina prava", rekla je danas Popović nakon sednice Komisije u Veneciji.

Saglasna je sa predsednikom Parlamenta Ivicom Dačićem da će Srbija stići da do sledećih izbora sprovede referendum o predloženim izmenama Ustava iz 2006. godine, čime će se okončati proces ustavnih promena.

Istakla je da je važno što su domaće institucije, kao predlagači ustavnih amandmana u stalnom kontaktu sa evropskim telima poput Venecijanske komisije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.