Popović: Aktivirati privredni i potencijal mladih u Kanjiži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2021, 16:52

Popović: Aktivirati privredni i potencijal mladih u Kanjiži

Privredni potencijal opštine Kanjiža i razvoj mladih bili su danas tema razgovora ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sa predsednikom opštine Robertom Fejstamerom i narodnim poslanikom Balintom Pastorom prilikom posete toj opštini.

Popović je istakao da je Kanjiža važan regionalni privredni centar i jedna od ključnih tačaka prekogranične saradnje sa Mađarskom, te da je glavni cilj zadržati mlade u tom mestu, saopštio je kabinet ministra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Popović, Fejstamer i Pastor posetili su Kancelariju za mlade u ovoj opštini gde su razgovarali o načinu na koji bi Vlada Srbije mogla da pomogne unapređenju inovacione infrastrukture u Kanjiži.

"Potrebno nam je više ovakvih mesta u Srbiji gde će mladi razmenjivati znanje i ideje, i gde će uz mentorsku podršku moći da razvijaju svoje talente i veštine. Želimo da omogućimo mladima i u manjim sredinama da imaju jednake uslove za razvoj svojih potencijala, kao i njihovi vršnjaci u univerzitetskim centrima", rekao je Popović.

On je dodao da je to posebno važno u multietničkim sredinama kao što je Kanjiža.

Poslanik Pastor je ocenio da Kanjiža raspolaže izvanrednim potencijalom, posebno u oblasti inovacija i turizma.

Predsednik opštine Fejstamer ocenio je da bi upotreba savremenih tehnologija i inovacija bila veoma važna i korisna za banjski turizam na kome ova opština temelji svoj ekonomski razvoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.