Izvor: B92, 12.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponude za osmu rundu privatizacije

Priština -- Kosovska poverilačka agencija je otvorila ponude za osmu rundu privatizacije nekadašnjih društvenih preduzeća.

Za 16 preduzeća iz osme runde stigle su 102 ponude. Dva rudnika u opštini Kosovska Kamenica i rudnik magnezita u Golešu privatizuju se metodom specijalnog "spin-ofa", koja podrazumeva da kupac pored kupoprodajne cene treba da ponudi program investicija i zapošljavanja radnika.

Ostala preduzeća privatizuju se metodom običnog "spin-ofa", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojom je predviđena kupovina bez ikakvih obaveza prema eventualnim potraživanjima koje drugi imaju prema tom preduzeću i bez obaveze zapošljavanja nekadašnjih radnika.

Najviše zainteresovanih ima za Robnu kuću u Gnjilanu, za koju je pristiglo 18 ponuda. Najveća ponuda iznosi 2,3 miliona evra, što je ujedno i najveća ponuda u osmoj rundi privatizacije. Veliko interesovanje je pokazano i za kupovinu Fabrike obuće Komuna-Gama u Prizrenu, za koju ima 12 ponuda, od kojih je najviša 1,2 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.