Ponude za Komercijalnu banku do 6. septembra

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Avg.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponude za Komercijalnu banku do 6. septembra

BEOGRAD – Kraj roka za prikupljanje ponuda za kupovinu državnog paketa akcija Komercijalne banke pomeren je na 6. septembar, saznaje „Blic Biznis".

Kako se navodi, razlog su „potrebe pojedinih potencijalnih kupaca kojima su u Vladi Srbije izašli u susret i omogućili više vremena da bi razmotrili dokumentaciju o poslovanju banke".

Javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za kupovinu državnog paketa akcija u Komercijalnoj banci rapisan je krajem maja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << a rok je isticao 23. avgusta.

Za preuzimanje jedne od najvećih banaka u Srbiji postoji više potencijalnih kupaca, a ministar finansija Siniša Mali je najavljivao da se završetak prodaje Komercijalne banke očekuje do kraja godine.

Komercijalna banka je u prvih šest meseci ostvarila za 19,8 odsto veći dobitak pre oporezivanja u odnosu na isti period prethodne godine a od najave prodaje poraslo je i cena akcija ove banke na Beogradskoj berzi kao i obim trgovanja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.