Izvor: B92, 31.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo blokada Jugoremedije

Zrenjanin -- Otpušteni radnici, akcionari fabrike lekova "Jugoremedija" iz Zrenjanina, blokirali su danas jednu od fabričkih kapija.

Oni su nameravali da spreče doskorašnjeg vlasnika da kamionima iznosi proizvode iz te firme. Prema rečima predsednika Udruženja akcionara "Jugoremedija 2" Zdravka Deurića, menadžment doskorašnjeg većinskog vlasnika firme "Jake 80" prazni magacine, uprkos sudskim odlukama i zabranama.

"Namera nam je samo da sprečimo ovo nezakonito >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponašanje i pljačku", rekao je Beti Deurić, koji je danas uputio još jedno pismo upozorenja ministru pravde Zoranu Stojkoviću i ukazao na opstrukciju od strane niškog Trgovinskog suda u pokušaju zakazivanja vanredne skupštine akcionara.

Radnici akcionari ističu da su, nakon donošenja sudskih odluka o dokapitalizaciji "Jugoremedije" od strane "Jake 80" i o poništavanju privatizacije, ispunjeni svi pravnoformalni uslovi da se sadašnji većinski vlasnici, otpušteni radnici akcionari, vrate u fabriku.

Doskorašnji većinski vlasnik, generalni direktor Jovica Stefanović Nini, koji je vlasnik "Jake 80", zakazao je vanrednu skupštinu za 3. mart, ali mali akcionari zahtevaju da ta skupština bude odmah održana i smatraju da za to nema više nikakvih ni formalnih smetnji.

"Računi fabrike su više od 100 dana blokirani, dugovi se gomilaju i jasno je da Stefanović hoće potpuno da uništi 'Jugoremediju' i da do održavanja skupštine još nešto zaradi prodajući lekove, uprkos svim zabranama", upozorava Deurić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.