Poništena dozvola za izgradnju MHE Besko

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 20:33

Poništena dozvola za izgradnju "MHE Besko"

Ministarstvo građevinarstva poništilo dozvolu za izgradnju "MHE Besko" na Rupskoj reci.

Na inicijativu opštine Vlasotince, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenulo je nadzor, nakon koga je poništilo građevinsku dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane Besko na Rupskoj reci, saopštila je danas opština Vlasotince.

Kako se navodi u saopštenju, resorno Ministarstvo je poništilo konačno rešenje o izmeni građevinske dozvole, kojim je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izmenjena građevinska dozvola za izgradnju mini hidroelektrane "Besko" na Rupskoj reci kod Vlasotinca, sa mašinskom zgradom i vodozahvatom investitora ''Water Green Energy'' iz Kumareva, nakon što je tokom nadzora utvrdilo da izdato rešenje sadrži pravne nedostatke, odnosno da je pravno neizvršivo.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović rekao je da je potez Ministarstva usledio kao rezultat zajedničkih nastojanja da se donese najbolja odluka, u interesu građana, navodi se u saopštenju.

"Lokalna samouprava je sve vreme otvoreno komunicirala sa građanima i institucijama, trudeći se da se nađe rešenje za problem koji su meštani iskazali", rekao je Petrović.

On je poručio da, zahvaljujući konačnom odgovoru resornog ministarstva, koje je doprinelo rešenju situacije vezane za gradnju MHE Besko, prestaje potreba da građani svoj protest izražavaju na barikadama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.