Pomor ribe u Mostongi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2017, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomor ribe u Mostongi

U starom toku reke Mostonge kod Sombora primećeno je veliko uginuće ribe.

 Stanovnici naselja Nenadić u predgrađu Sombora kažu da ih je bilo još i više nego što je zabeležila naša kamera.

Ladislav Hert kaže da je ovih dana Mostonga ličila na tepih od uginulih riba. " Kao tepih, od sitnih kedera do riba od 700-800 grama. Tih većih nije bilo puno, bilo je puno malih ribica".

Još uvek se niko nije oglasio u vezi sa ovim akcidentom tako da se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može sa sigurnošću tvrditi šta ga je izazvalo.

Hert dodaje da ima opravdane sumnje: "Prskalice i ništa drugo, barem ja mislim tako. Ljudi svašta bacaju u taj kanal pa nije pomor. To su hemikalije, najverovartnije da je neko prao, i da je oprao dobro prskalicu, i to je to!"

U Vodama Vojvodine kažu da rečica Mostanga nije u njihovoj nadležnosti. Nakon našeg interesovanja, kako smo nezvanično saznali, inspekcija je izvršila kontolu i očekuje se zvanični izveštaj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.