Pomoć za vatrogasna društva u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2017, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za vatrogasna društva u Somboru

Dobrovoljna vatrogasna društva u Somboru, a aktivno ih je 11, iz budžeta grada Sombora do sada su dobila milion dinara, odnosno 60.000 do 70.000 dinara po društvu.

Članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u selima prvi su koji izlaze na intervencije i često požare ugase i bez pomoći profesionalaca. Za to su potrebna ispravna i registrovana vozila, gorivo i oprema za vatrogasce. Toga svega ne bi bilo sa se oslanjaju samo na novac koji dobijaju iz budžeta.

"Puno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nam pomažu poljoprivrednici iz sela i drugi meštani. Imamo i prijatelja u profesionalnim i dobrovoljnim vatrogasnim jedinicama koji nam daju ili pozajme ono što nam fali", kaže predsednik DVD Stapar Milisav Galić.

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Svetozara Miletića muče iste brige kao i vatrogasce u Staparu. Lične donacije članova, meštana i pomoć sa strane način je da se obezbedi sve što je potrebno da bi vatrogasci bili spremni za intervencije.

"Imamo sreću da smo se povezali sa donatorima iz inostranstva koji su nam poklonili zaštitna odela, čizme i opasače. Sada ih ponovo očekujemo sa novom opremom. Dok nismo dobili te donacije mi smo na intervencije išli u patikama i svojoj odeći", kaže Soka Dujčik iz DVD Svetozar Miletić.

Vatrogasci u Svetozar Miletiću imaju sreću da uvek mogu računati na pomoć mesne zajednice.

"Registrujemo im vatrogasno vozilo, ulažemo novac u opremu i vodimo računa da uvek imaju pun rezervoar goriva", kaže predsednik saveta MZ Svetozar Miletić Dejan Đurković.

U dobrovoljnim vatrogasnim društvima nadaju se da će osim izdvojenih milion dinara iz budžeta ove godine dobiti još oko dva miliona dinara.

"Trebali bi da nas saslušaju, da čuju šta je nama najpotrebnije. Sama oprema nije dovoljna ako se ne ulaže u decu, u one koji će tu biti i posle nas", kaže Galić.

Ono što somborskim dobrovoljnim vtrogasnim društvima za sada nije problem su članovi, jer se ta tradicija u mnogim selima i porodicama prenosi generacijama. Da bi tako i ostalo u svim društvima ulažu mnogo u rad sa podmlatkom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.