Izvor: B92, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć Vlade autoindustriji

Beograd -- Vlada spremna da dodeli novac stranoj kompaniji koja želi da otvori novu fabriku automobila u Kragujevcu, kaže Mlađan Dinkić.

Ministar finansija u ostavci Mlađan Dinkić rekao je da je Vlada spremna da takvoj firmi dodeli 20 do 100 miliona evra pomoći. On je na konferenciji za novinare kazao da bi iznos subvencije zavisio od broja otvorenih radnih mesta, dodajući da je Vlada spremna da na taj način reši probleme bivših socijalističkih fabrika giganata. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Srbija danas ima novca u budžetu, ali su joj potrebna nova znanja, transfer tehnologija i nova tržišta", ocenio je Dinkić.

On je istakao da je samo ove sedmice počelo da se realizuje ili je realizovano pet "grinfild" investicija, koje će zaposliti 5.000 ljudi u Valjevu, Užicu, a grade se u Vranju, Inđiji i Kragujevcu.

Uz taj tempo rasta, kazao je Dinkić, realno je očekivati da stopa nezaposlenosti bude prepolovljena u narednih pet godina.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović pozvao je nedavno vlast da pomogne domaćoj autoindustriji, navodeći da zbog problema u montaži opreme u kragujevačkoj fabrici Zastava, kasni i montaža novog modela "zastava 10".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.