Izvor: Blic, 16.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć EU 35 miliona evra

Pomoć EU 35 miliona evra

BEOGRAD (Tanjug) - Prva tranša bespovratne pomoći Evropske unije u iznosu od 35 miliona evra uplaćena je SR Jugoslaviji, saopšteno je juče iz kabineta potpredsednika Savezne vlade Miroljuba Labusa i dodaje da će se ta sredstva koristiti za podršku srpskom i crnogorskom budžetu.

Uz pomoć Evropske unije i Švajcarske, SRJ je regulisala i zaostale dugove u visini od 232 miliona evra prema Evropskoj investicionoj banci. To će omogućiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovoj banci da do kraja godine finansira hitnu rekonstrukciju infrastrukture u Srbiji u visini od 50 miliona evra i u Crnoj Gori 16 miliona evra, ističe se u saopštenju.

U ime Savezne vlade potpredsednik Miroljub Labus se zahvaljuje EU i švajcarskoj vladi za brzu i efikasnu finansijsku podršku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.