Pomeren tender za kargo terminal

Izvor: B92, 28.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomeren tender za kargo terminal

Beograd -- Generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Bojan Krišto izjavio je da je pomereno raspisivanje tendera za izbor strateškog partnera za teretni terminal.

Krišto u izjavi agenciji Beta nije precizirao kada će biti raspisan tender koji je ranije najavio za ovu jesen. "Tender za operatera za korišćenje postojećeg kargo terminala trebalo je da bude raspisan u septembru. Rokovi će biti malo pomereni, ali očekuje se da će i to biti rešeno u narednom periodu", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je on.

Krišto je naveo da je u okviru priprema za raspisivanje tendera "trenutno u toku analiza aviosaobraćaja i ekonomske krize u Sjedinjenim Američkim Državama i svetu".

On je istakao da će na budućem tenderu tražiti partnera koji će voditi postojeći kargo terminal, na kojem se trenutno koristi 40 odsto kapaciteta, ali i dovesti internacionalne partnere koji će poslovati na beogradskom aerodromu.

"Takav partner kao sledeći korak imaće izgradnju dodatnih sadržaja i novog kargo terminala", dodao je Krišto.

Prema njegovim rečima, izgradnja novog teretnog terminala na beogradskom aerodromu podrazumeva izgradnju tehničkih kapaciteta, pomoćnih objekata i infrastrukture.

"Ukoliko Aerodrom 'Nikola Tesla' pronađe dobrog partnera i uredi urbanističke odnose na prostoru aerodroma, postaće i regionalni teretni i poslovno-logistički centar", ocenio je Krišto.

Beogradski aerodrom u ovoj godini očekuje profit četiri puta veći od prošlogodišnjih 360 miliona dinara. Od početka godine do 15. septembra Aerodrom je uslužio dva miliona putnika, što je za 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.