Pomama za klimama

Izvor: B92, 21.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomama za klimama

Beograd -- Zbog veoma visokih temperatura, u Beogradu vlada velika potražnja za rashladnim uređajima.

Neki dobavljači su to iskoristili da povećaju cene i za nekoliko hiljada dinara. Zbog velike tražnje, na ugradnju se čeka i po nedelju dana. Prodaja i inače skače u letnjim mesecima, ali je ove nedelje skoro udvostručena.

Najprodavaniji su klasični modeli, tzv. dvanaestice, koje se prodaju po ceni do 25.000 dinara, ali se prodaju i luksuzniji modeli po ceni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 90.000 dinara

Ljubica Nikolić iz "Tehnomarketa" kaže da prodaja ide veoma dobro: "Uglavnom su zainteresovane firme koje uzimaju veće količine, sigurno da između 25 i 30 komada ode dnevno, praktično se rasprodaju sve količine za jedan dan".

"Pre su se mnogo više interesovali za nivo buke, za dimenzije, ali sada je najbitnije ljudima da se ohlade tako da ne postavljaju više takva pitanja", kaže ona.

U pojedinim radnjama kupci su se upisivali na liste čekanja. Tako je nova isporuka, praktično, prodata i pre nego što stigne u radnju.

"Većina klima koje se trebuju iz magacina se proda dok stignu do radnje", kaže Marko Radojčić iz prodavnice "Tehnomanija".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.