Polovica VW-ovih modela u Njemačkoj ne zadovoljava nove standarde prihvatljivog zagađenja

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Avg.2018, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polovica VW-ovih modela u Njemačkoj ne zadovoljava nove standarde prihvatljivog zagađenja

BERLIN - Samo polovina modela putničkih automobila Volkswagenovog brenda u Njemačkoj zadovoljava nove standarde prihvatljivog zagađenja zbog osjetno strožeg režima testiranja emisije štetnih plinova, izvijestili su iz njemačkog automobilskog diva.

Od rujna ove godine automobili u Europskoj uniji moraju zadovoljiti standarde koji se provjeravaju novom Svjetskom procedurom harmoniziranog testiranja lakih vozila (WLTP).

Taj je regulatorni test položilo samo sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od 14 glavnih linija Volkswagenovih modela, izvijestili su iz njemačke kompanije.

"Novi su testovi opsežniji i traju dva do tri puta dulje no što je dosada bio slučaj. Odvojeno se moraju testirati čak i modeli iz ograničenih linija", kazao je u četvrtak u telefonskom razgovoru s novinarima čelnik VW-ova odjela prodaje i oglašavanja osobnih automobila Thomas Zahn.

"Idući će mjeseci za nas biti izazovni", naglasio je Zahn.

Među modelima koje regulatori tek trebaju odobriti nalazi se i Golf, jedan od najpopularnijih VW-ovih automobila, dodao je on, kazavši kako očekuje da će Golf proći test usklađenosti sa standardom WLTP-a najkasnije krajem rujna.

Proizvođači poput Daimlera, Volkswagena i dobavljača Valea snizili su procjene dobiti, navodeći kao razlog posustajanje globalne prodaje zbog kašnjenja povezanog s pribavljanjem certifikata o usklađenosti s novim standardima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Polovina VW modela ne zadovoljava nove standarde EU

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2018

Samo polovina modela putničkih automobila Volkswagenovog brenda u Njemačkoj zadovoljava nove standarde prihvatljivog zagađenja zbog osjetno strožijeg režima testiranja emisije štetnih plinova, izvijestili su iz njemačkog automobilskog diva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.