Poljska spremna: Kreće Orka

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 11:38

Poljska spremna: Kreće "Orka"

Poljski ministar odbrane Marijus Blaščak najavio je da njegova vlada planira da pokrene program kupovine podmornica kasnije ove godine.

"Počinjemo sa implementacijom programa 'Orka'. Ove godine planiramo da pokrenemo proceduru u cilju kupovine podmornica i prenosa neophodnih tehnologija", potvrdio je Blaščak tokom konferencije Defence24 DAY u Varšavi, prenosi teletrader.

Poljska je ranije obećala da će udvostručiti svoju vojnu potrošnju na 4% svog BDP-a kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovor na sukob Rusije i Ukrajine.

Prema Blaščaku, izvođači širom sveta biće pozvani da daju svoje ponude poljskoj vojsci na sličan način kao u Australiji.

Pročitajte više:

"Bog rata" stiže u Poljsku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PROGRAM "ORKA" Poljska pokreće program kupovine podmornica

Izvor: Blic, 24.Maj.2023

Ministar odbrane Mariuš Blaščak izjavio je danas da Poljska planira da ove godine pokrene program kupovine podmornica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.