Poljska će povećavati vlasnički udeo u domaćim firmama

Izvor: B92, 19.Nov.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poljska će povećavati vlasnički udeo u domaćim firmama"

Varšava -- Poljski premijer Mateuš Moravjecki poručio je da će država nastaviti da povećava vlasnički udeo u kapitalu domaćih kompanija, dok vlada stranka Pravo i pravda.

U današnjem obraćanju u parlamentu, on je takođe rekao i da će PiS revidirati javnu potrošnju na državne institucije kako bi uštedeo nekoliko milijardi zlota, prenosi Rojters.

Za vreme svog prvog mandata, stranka Pravo i pravda je povećala državnu kontrolu nad bankarskim sektorom i nastoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sve više kompanija stavi pod kontrolu domaćeg kapitala, dodaje se u informaciji.

Pravo i pravda je politička partija desnog centra. U ekonomskom pogledu, zalažu se za socijalnu sigurnost i veću intervenciju države na tržištu.

Trenutni predsednik ove partije je Jaroslav Kačinski, a Moravjecki je učvrstio svoje mesto premijera Poljske na parlamentarnim izborima 13. oktobra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.