Poljoprivrednici ponovo blokiraju Vojvodinu?

Izvor: Vesti-online.com, 24.Mar.2012, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednici ponovo blokiraju Vojvodinu?

Poljoprivrednici iz Vojvodine ponovo će blokirati puteve i krenuti za Beograd, ako Ministarstvo poljoprivrede do srede ne odgovori pozitivno na njihove zahteve, rekao je jedan od lidera poljoprivrednika koji su proletos organizovali slične proteste Ilija Grujić.

"Tražimo da se nastavi kontinuitet regresiranja repromaterijala u proizvodnji, sa 14.000 dinara po hektaru, kao i da Ministarstvo poljoprivrede konačno donese Strategiju ruralnog razvoja u Srbiji, jer je to uslov da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << farmeri mogu da koriste sredstva iz IPA fondova EU", precizirao je Grujić.

Prema njegovim rečima, to je dogovoreno na "spontanom sastanku" oko 300 poljoprivrednika u Novom Sadu koji su se okupili oko zemljoradnika koji su tokom prošle godine pregovarali sa Vladom Srbije.

Grujić je rekao da iza ovih okupljanja ne stoji nijedna politička stranka, a ni bilo koja asocijacija poljoprivrednika, već poljoprivrednici koji su nezadovoljni, jer Ministarstvo poljoprivrede nije ispunilo prošlogodišnje zahteve.

"Naša ponuda je oročena do srede. Ako je ne prihvate, u četvrtak od devet sati blokiraćemo prvo lokalne puteve, a potom ćemo traktorima krenuti za Beograd i ovaj put nećemo odustati od toga", rekao je Grujić i dodao da su poljoprivrednici već prijavili blokade za sledeći četvrtak ujutro.

Poljoprivrednici su krajem maja i početkom juna prošle godine pet dana blokirali puteve širom Vojvodine, a blokade su uklonili nakon što su se sa Ministarstvom poljoprivrede dogovorili o isplati subvencija.

Tada je dogovoreno da će isplata subvencije od 14.000 dinara po hektaru, za posed veličine do 30 hektara, biti završena do kraja 2011, a da će subvencije za preostalih 70 hektara biti isplaćivane od 1. januara 2012. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.