Poljoprivrednici neće više blokirati puteve: Šta je Vlada izmenila? VIDEO

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 12:43

Poljoprivrednici neće više blokirati puteve: Šta je Vlada izmenila? VIDEO

Vlada Republike Srbije usvojila je više izmenjenih uredbi koje se odnose na poljoprivredu, a tiču se subvencija po grlu stoke i povećanja premija za mleko.

Izmenama više uredbi, pored ostalog, prelevmani za sireve i ostale proizvode biće povećani na 300 dinara, ali i uvedeni prelevmani na evaporisano mleko u iznosu od 300 dinara.​

Nakon toga poljoprivrednici su rekli da neće više blokirati puteve. Šta je tačno Vlada izmenila i odakle je našla sredstva otkriva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

"Mi smo jutros potpisali Sporazum i moram da kažem da mi je pao veliki kamen sa leđa. Dogovoreno je da povećamo subvencije po litri mleka sa 15 na 19 dinara, da povećamo subvencije po grlu sa 30.000 na 40.000 dinara, da povećamo subvencije po hektaru sa 9.000 dinara na 18.000 dinara. U ovoj godini po zakonu mi isplaćujemo do 20 hektara svakom gazdinstvu, sledeće godine će biti do 100 hektara. Takođe, taksa za odvodnjavanje biće umanjena za 50 odsto, a 2024. godine će biti ukinuta", rekla je Jelena Tanasković.

"Najbitnije je da smo se dogovorili i sada ćemo napraviti jedan nacionalni savet gde ćemo videti koji su to predlozi za sledeću godinu da ne dođemo nikad više u situaciju da menjamo na pola godine agro politiku", rekla je ministarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.