Izvor: B92, 31.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednici i dalje blokiraju

Šabac -- Mačvanski uzgajivači svinja nastavili juče započetu blokadu puta kroz Bogatić, zahtevajući veću otkupnu cenu svinja.

Oni su poljoprivrednom mehanizacijom blokirali magistralni put ka graničnom prelazu "Pavlovića most" i ka Loznici iz pravca Mačve, pa se ka tim pravcima koriste oblazni putevi.

Prema najavama organizatora protesta, blokada saobraćaja će trajati od 10 do 15 časova.

Poljoprivrednici su juče nadležnom ministarstvu uputili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtev u kojem traže više cene otkupa stoke, ukidanje otkupa na poček, zabranu uvoza i bolju organizaciju stočarske proizvodnje.

Oni su za sutra najavili blokadu svih puteva u Mačvi, ako ne dobiju odgovor na zahteve od Ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je danas da je i dalje otvoreno za razgovor sa mačvanskim stočarima o problemima vezanim za otkup svinja, i pored toga što se nisu pojavili na sastanku koji je bio zakazan za juče..

U saopštenju je navedeno da je zahtev Inicijativnog odbora mačvanskih stočara za hitan otkup tržišnog viška svinja Ministarstvu stigao 26. januara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.